Ongevallen op de A348 door spookrijdster

Geplaatst op 16 september 2013, om 17:18 uur

RHEDEN  – Op de snelweg  A348 tussen Doesburg en Dieren zijn maandagmiddag twee ongevallen ontstaan door een spookrijdster. Inmiddels heeft ze zich al gemeld bij de politie.

Omstreeks kwart voor drie werd de eerste melding gemaakt van een spookrijder: een kleine rode auto zou vanuit de richting Doesburg aan de verkeerde kant van de weg in de richting Velperbroek rijden. Bij Dieren reed op dat moment een politiebusje in de richting van Doesburg. Een poging de bestuurster op andere gedachten te brengen mislukte waardoor een aanrijding ontstond. De spookrijder reed echter door.

Enkele honderden meters verder, ter hoogte van De Steeg, ging het weer mis: een automobilist op weg richting Doesburg had net een andere auto ingehaald en zag zich op de linkerrijstrook geconfronteerd met de spookrijder. Om een aanrijding te voorkomen raakte de automobilist van de weg en strandde onderaan een talud tegen een boom.

De spookrijder reed echter verder en was volgens getuigen bij De Steeg de A348 af gegaan en was daarna spoorloos. De zelfde avond nog heeft de vrouw zich gemeld bij de politie.