Gemeentehuis Brummen officieel geopend

Geplaatst op 20 september 2013, om 17:02 uur

BRUMMEN – Het vernieuwde gemeentehuis in Brummen is officieel in gebruik genomen. Samen met de Gelderse Commissaris van de Koning, de heer Clemens Cornielje, wandelde burgemeester Niels Joosten vanmiddag door de draaideur van het vernieuwde onderkomen naar buiten.

Symbolisch naar de samenleving toe. Hierbij liepen de beide heren door een groot papieren doek heen met hierop fotobeelden uit de Brummense samenleving. Zaterdag 21 september is het tweede deel van de openingshandeling, waarbij burgervader Joosten samen met belangstellende inwoners de omgekeerde weg gaat bewandelen.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

De gemeente Brummen is trots op het vernieuwde gemeentehuis. Met het gereed komen van het buitenterrein was het dan ook tijd voor een officiële opening van het gebouw. Deze opening is verdeeld over twee  momenten. Op donderdag 19 september organiseerde de gemeente Brummen samen met haar partners RAU Architecten en BAM Utiliteitsbouw een symposium voor relaties en partnerorganisaties over duurzaamheid. Centraal hierbij stond het thema ‘circulaire economie’. Thomas Rau, architect van het gemeentehuis en bedenker van het Turntoo-concept, gaf zijn inspirerende visie over ‘innoveren met oude waarden’. Ook Bas van de Griendt, manager Duurzaam Ontwikkelen Bouwfonds Ontwikkeling BV, gaf zijn kijk op dit thema. Vervolgens vond er een levendige paneldiscussie plaats onder leiding van burgemeester Niels Joosten. In het panel hadden Joan Prummel (Ministerie Binnenlandse Zaken), Niels Scholten  (BAM Utiliteitsbouw), Tanja Klip-Martin (dijkgraaf Vallei-Veluwe) en Fred Heintzbergen (directeur PilloPak uit Eerbeek) zitting. Na afloop was er gelegenheid om het vernieuwde gebouw te bewonderen.

Open Huis: iedereen welkom

Het tweede deel van de officiële opening is een Open Huis op zaterdag 21 september. Iedereen die nieuwsgierig is naar dit bijzondere gebouw is dan van harte welkom in het vernieuwde gemeentehuis. Van 11.00 uur tot 17.00 uur heten bestuur en medewerkers alle inwoners en andere belangstellenden van harte welkom voor een nadere kennismaking. Niet alleen met het gebouw, maar ook met de diensten van de gemeente. Om 11.00 uur is de openingshandeling, die aansluit op de openingshandeling op 19 september van de heren Cornielje en Joosten. Vervolgens is er tot 17.00 uur in en om het gebouw van alles te beleven voor jong en oud. Deze dag presenteren verschillende afdelingen zich en laten zien wat zij in de praktijk doen.