Halloween activiteiten in Brummen en Rheden - GelreNieuws.nl

Halloween activiteiten in Brummen en Rheden

Geplaatst op 20 oktober 2013, om 21:04 uur

BRUMMEN/RHEDEN –  MAD4Events en Kinderboerderij stichting ‘Dierenweide Rheden’ hebben voor vrijdag en zaterdag Halloween activiteiten georganiseerd.

Voor de Brummense orginisatie  MAD4Events  is het de eerste keer dat ze Halloween activiteiten organiseren in het dorp. Voor de kinderboerderij in Rheden is het inmiddels al de vierde keer dat ze het organiseren. Tijden voorgaande edities kwamen honderden mensen op het evenement af.

Brummen

Op vrijdag 25 oktober staat Brummen voor één avond helemaal in het teken van Halloween. Kinderen kunnen meedoen aan een lampionnenoptocht door het dorp en in park ’t Goor is het griezelen geblazen. Daar wordt een spannende spooktocht uitgezet.

De lampionnenoptocht start om 18:00 in park ’t Goor aan de Goeman Borgesiusstraat en gaat vanuit daar richting Tolzicht, waar een ronde door het verzorgingstehuis wordt gemaakt. Vanuit Tolzicht gaat de tocht vervolgens richting het Marktplein alwaar de organisatie klaarstaat met een grote pan warme chocolademelk. Aansluitend is er Trick or Treat bij de OVB winkeliers. Dat betekent, dat kinderen in elke winkel een snoepje kunnen halen. De organisatie roept deelnemende kinderen op verkleed deel te nemen aan deze activiteit. Om 20:00 uur kunnen degenen die mee willen doen aan de spooktocht vanaf het Marktplein onder begeleiding weer terug naar park ’t Goor.

De spooktocht start om 20:30 uur. Rond de vijver aan de G.K. van Hogendorpstraat wordt een sfeervol parcour uitgezet. De organiserende partijen krijgen daarbij ondersteuning van CJW Zomerkampen.  Zij hebben veel ervaring met het uitzetten van spooktochten. In het park wordt onder meer gebruik gemaakt met licht-, geluids-, en rookeffecten. Voor de tocht geldt een adviesleeftijd vanaf 9 jaar.

Alle activiteiten zijn, net zoals de Waterdag, kosteloos. Wel zijn er bij Sol Luna, AMI Kappers en Discus in Brummen voor € 2,- per stuk lampionnen te koop. Deze werken op een batterij en zijn dus brandveilig.

Rheden

Zaterdag 26 oktober wordt de jaarlijkse Halloween avond georganiseerd bij de kinderboerderij in Rheden. Op deze avond is er een vernieuwde spooktocht, er is warme chocomelk en de kinderen kunnen ook broodjes bakken boven het vuur. Verder is de dierenweide volledig versierd in de sfeer van Halloween. De begintijd is vanaf 19:30 en de toegangsprijs is €2,00 per persoon inclusief een consumptiebon. De spooktocht begint om 20:00 en voor de allerkleinsten is er een aangepaste tocht die om 19:45 begint. Het belooft een gezellige maar ook enge avond te worden.

Voorafgaand aan de Halloween avond is er op woensdagmiddag 23 oktober  pompoen snijden. Dit kan van 13:30 tot 16:00 de kosten hiervoor zijn €1,50 per pompoen. Jouw pompoen die van een lichtje is voorzien kun je op zaterdag avond bekijken en na afloop mee naar huis nemen.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com