Duizend bezoekers bij Halloween Brummen - GelreNieuws.nl

Duizend bezoekers bij Halloween Brummen

Geplaatst op 26 oktober 2013, om 13:54 uur

BRUMMEN – Het evenement ‘Halloween in Brummen’, dat vrijdagavond werd georganiseerd door MAD4Events in samenwerking met de Ondernemersvereniging Brummen (OVB), heeft zo’n duizend bezoekers getrokken.

Dat maakte de organisatie zaterdag bekend. Het halloweenevenement bestond uit een lampionnenoptocht door het dorp en een spooktocht in park ’t Goor.

Om 18.00 uur ging in park ’t Goor de lampionnenoptocht  van start. Hiervoor waren in de weken voor het evenement lampionnen te koop bij drie winkels in Brummen.  De organisatie moest vrijdag aan het eind van de middag melden dat de lampionnen waren uitverkocht. Een stoet van honderden mensen liep vanaf het park richting Tolzicht, alwaar de bewoners van het verzorgingstehuis de groep al zaten op te wachten. Na een ronde door en rond Tolzicht vervolgde de tocht zich richting het centrum van Brummen. Op het Marktplein werd door de organisatie gratis chocolademelk uitgedeeld. Vanaf het Marktplein konden bezoekers meedoen aan trick or treat bij de OVB winkeliers. De kinderen konden tijdens dit onderdeel langs de winkel om snoep te halen.

Om 20.00 uur vertrok de stoet weer richting park ’t Goor, waar door de organisatie in samenwerking met CJW Zomerkampen een grote spooktocht was uitgezet. Over een lengte van bijna 500 meter was het griezelen geblazen. Wie de tocht durfde te lopen kwam de nodige enge figuren, licht-, rook- en geluidseffecten tegen. In het park liepen bijna 25 acteurs rond om bezoekers de stuipen op het lijf te jagen. Door de organisatie was vooraf geadviseerd om kinderen onder de negen jaar niet deel te laten nemen. Na het lopen van de spooktocht kon men zich lekker opwarmen bij enkele vuurkorven en een door CJW Zomerkampen geschonken beker warme chocolademelk.

In een reactie laat de organisatie weten dat de reacties van de bezoekers overweldigend waren en dat het evenement ‘Halloween in Brummen’ zeker voor herhaling vatbaar is.

Zaterdagavond om 19.30 uur zal Kinderboerderij Rheden een Halloween avond houden. Ze houden rekening met honderden mensen.

 

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com