Toch Asbest bij brand meubelzaak Brummen - GelreNieuws        

Toch Asbest bij brand meubelzaak Brummen

Geplaatst op 22 oktober 2013, om 22:28 uur

BRUMMEN – Bij de sloopwerkzaamheden van het afgebrande pand aan de Ambachtstraat in Brummen zijn bij een recente inspectie door een gespecialiseerd asbestbedrijf toch asbestresten gevonden. Dat meldt de Gemeente Brummen.

”Dit is aanleiding om direct een nieuwe asbestinventarisatie uit te voeren”, aldus de gemeente. Totdat de resultaten hiervan bekend zijn, blijft het betreffende gebied uit voorzorg afgezet met de daarvoor bedoelde linten.

Na afloop van de grote brand in de meubelzaak aan de Ambachtstraat in Brummen zijn er direct inspecties uitgevoerd in tuinen van aangrenzende percelen. Daarbij zijn toen geen asbestdeeltjes aangetroffen. Ook is de conclusie getrokken dat er geen asbest zat in het afgebrande gebouw. Bij nadere inspecties die onderdeel uitmaken van de sloopwerkzaamheden zijn in een tuin direct naast het verbrande pand nu toch stukjes asbest aangetroffen. Deze zijn direct verwijderd en de bewoners zijn door de asbestsaneerder op de hoogte gesteld. Ook andere aangrenzende percelen worden nu met spoed opnieuw aan een nieuwe inventarisatie onderworpen. Zodra de uitkomsten en het asbestinventarisatierapport gereed zijn worden betrokken daar rechtstreeks over geïnformeerd.

Als u nog specifieke vragen heeft kunt u bellen met de gemeente via telefoonnummer (0575) 56 82 33 of mailadres [email protected]. Voor meer informatie over asbest en gezondheid kunt u terecht bij GGD Noord- en Oost Gelderland via telefoonnummer (088) 443 30 00.

Zie ook:
– Grote brand in Brummen
Ravage groot na grote brand in Brummen
– Grote brand Brummen ontstaan door kortsluiting