Veel schade na zwaarste storm in 23 jaar - GelreNieuws.nl

Veel schade na zwaarste storm in 23 jaar

Geplaatst op 28 oktober 2013, om 16:27 uur

ARNHEM – De zwaarste storm in 23 jaar in Nederland is voorbij. In de regio is erg veel schade ontstaan door de krachtige wind.

Op de kastanjelaan in Arnhem was een dakbedekking met isolatie losgegaan en dreigde naar beneden te vallen. De brandweer heeft de straat afgesloten, inmiddels is het gevaar geweken.

Op de Monnikensteeg in Arnhem was een rijdende automobilist verrast toen hij ineens een halve boom op zijn auto kreeg en bedolven raakte onder de takken. De bestuurde raakte hierbij gewond. Op de Johan de Wittlaan was de bovenleiding van de trolleybussen naar beneden gekomen, omdat er een boom erop was gevallen.

Op de Dorpsstraat in Rheden was een boom omgewaaid waardoor wegdeel van de Haverweg / Dorpsstraat enkele uren dicht was. Ook was er een gaslekkage ontstaan. Liander heeft inmiddels de gaskraan dichtgedraaid.

Op de Zutphense IJsselkade waren vier scheepsluiken weggewaaid van een binnenschip uit Gorininchem. Twee van die platen waaiden tegen twee geparkeerde auto’s. Vervolgens kreeg de wind weer grip op de platen en waaiden ze over de kademuur tegen twee andere geparkeerde auto’s.

Op de A12 bij Westervoort was een aanhanger van een vrachtwagen gekanteld. Mogelijk kwam dat door de harde wind. Maar ook op vele andere plekken waren veel bomen op auto’s terecht gekomen en op straat geveld. Ook waar ruim 300 kinderen en ouders afgelopen zaterdag de Halloween spooktocht hebben gelopen in Rheden zijn meerdere bomen om gegaan of het luciferstokjes waren.

Heeft u foto’s van stormschade? Mail ze naar [email protected]