Wilde achtervolging eindigt in Vorden

Geplaatst op 30 oktober 2013, om 18:55 uur

[UPDATE 21:34] VORDEN – De politie heeft woensdagmiddag na een achtervolging een 67-jarige man uit Brummen in Vorden klemgereden en aangehouden.

Agenten zagen omstreeks 16.00 uur in Zutphen een man rijden van wie bekend was, dat hij geen rijbewijs had. Zij gaven de bestuurder meerdere malen een stopteken geven, maar de man reed door richting Warnsveld. Er ontstond een achtervolging via de provinciale weg in de richting van Lochem, waarbij met snelheden van ver boven de 100 km werd gereden.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

In Lochem heeft de bestuurder op de Zutphenseweg een auto met inzittenden aangereden waarna hij is doorgereden. Hierbij raakte niemand gewond. De politie had inmiddels in het belang van de veiligheid van betrokkene en andere weggebruikers de achtervolging gestaakt en volgde de auto op afstand.

In Lochem zorgde het rijgedrag van de man voor een gevaarlijke situatie op de Albert Hahnweg. Hier ging net een school uit. Ouders en kinderen schrokken behoorlijk door de rijstijl van de man en gelukkig zijn er ook hier geen ongelukken gebeurd.

Buiten Lochem werd de auto weer door de politie gevolgd, maar de man weigerde te stoppen. Onderweg heeft hij zich verkeersgevaarlijk gedragen (rijden op de verkeerde weghelft, inhalen met hoge snelheid, roekeloos rijgedrag) reden waarom besloten werd de auto met beleid van de weg te duwen. Dit gebeurde in Vorden waarna de man kon worden aangehouden. Bij het klemrijden raakten beide politieauto’s en de auto van de Brummenaar beschadigd.

De politie wil in contact komen met mensen die getuige van het gebeurde zijn geweest en een verklaring willen afleggen. De Brummenaar is in verzekering gesteld en het onderzoek wordt voortgezet.