Apeldoorner bedreigt agenten met zwaard

Geplaatst op 18 november 2013, om 11:29 uur

APELDOORN – De politie heeft op maandagochtend een 48-jarige Apeldoorner aangehouden. Hij was de woning van zijn ex binnengedrongen en bedreigde de gewaarschuwde agenten met onder meer een zwaard.

De politie kreeg omstreeks 04.40 uur meerdere meldingen, dat bij een woning aan de Vosselmanstraat een ruit was ingegooid. Diverse politie-eenheden gingen naar het opgegeven adres en troffen daar de bewoonster die uit haar woning was gevlucht. Haar ex zat binnen. Toen agenten met hem in gesprek wilden gaan, bedreigde hij hen met een zwaard en een mes.

Op een gegeven moment draaide de man de gaskraan open en stichtte hij een brandje. Om verder gevaar te voorkomen sloegen de agenten de ramen in en bluste de brandweer het vuur.

De man verschanste zich vervolgens in de berging, waarna een politiehond werd ingezet bij de aanhouding. Hierbij liep de man enkele bijtwonden op. Na behandeling door een arts is hij ingesloten op het politiebureau. De vrouw is opgevangen en de politie stelt een verder onderzoek in.