Dronken automobilist laat spoor van vernielingen achter - GelreNieuws.nl

Dronken automobilist laat spoor van vernielingen achter

Geplaatst op 9 november 2013, om 07:10 uur

ARNHEM– Een 47-jarige Arnhemse automobilist heeft in zijn woonplaats tijdens een autorit met zijn Jeep, tegen meerdere voertuigen aangereden en deze zwaar beschadigd achtergelaten.

Het spoor van schade dat de bestuurder achterliet, liep van de Klarenbeekstraat, via de Vijverlaan, Hendrik van Kalkarstraat richting de Thomas a Kempislaan. Een personenauto die geraakt werd duwde een lantaarnpaal omver. Na de Thomas a Kempislaan reed de verdachte richting Hommelseweg tegen een boom en raakte hij bij de kruising met de Dalweg vier auto’s waarna hij tot stilstand kwam. In totaal heeft de politie 6 auto’s waaronder die van de verdachte laten afslepen; benadeelden van de andere beschadigde, geparkeerde voertuigen zijn persoonlijk of schriftelijk geïnformeerd.

De automobilist en een passagier raakten gewond en zijn voor behandeling door de ambulancedienst naar het ziekenhuis vervoerd. Bij de bestuurder is een bloedproef afgenomen op verdenking van rijden onder invloed van alcoholhoudende drank. Daarnaast wordt hij verdacht van het verlaten van de plaats(en) van ongeval. Het voertuig van de verdachte wordt door de afdeling Verkeersongevallenanalyse technisch onderzocht. Tegen de verdachte wordt een politiedossier opgemaakt.

De dronken automobilist heeft vanaf de Vijverlaan tenminste acht auto’s geramd. Een lantaarnpaal, maar ook een boom langs de weg moest het ontgelden. Hij en zijn bijrijdster zijn gewond overgebracht naar het ziekenhuis. Bergingsbedrijven hebben de beschadigde auto’s geborgen. Hoeveel schade de beschonken automobilist is niet bekend.