Grote wietkwekerij opgerold in Apeldoorn - GelreNieuws.nl

Grote wietkwekerij opgerold in Apeldoorn

Geplaatst op 22 november 2013, om 11:10 uur

APELDOORN – De politie heeft donderdagavond in een bedrijfspand aan de Prinsenweide in Apeldoorn een hennepkwekerij met bijna 1900 planten ontmanteld. Zes personen werden in het pand aangehouden.

 

De politie kwam de kwekerij na een melding op het spoor. Toen de politie bij het pand aankwam bleken 21 personen in het pand aanwezig en was men de hennep aan het oogsten. Vijftien personen zijn ter plaatse gehoord en van hen is de personalia genoteerd. Vijf mannen en één vrouw zijn aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de kwekerij en overgebracht naar het politiebureau.

In het pand bleken verdeeld over twee ruimtes bijna 1900 hennepplanten te staan. Daarnaast wees onderzoek uit dat er sprake was van stroomdiefstal. De energieleverancier heeft ter plaatse de stroom afgesloten en doet aangifte. De aangetroffen apparatuur en planten zijn in beslag genomen en vernietigd.

Bij verder onderzoek in het pand werd tevens een vuurwapen aangetroffen. Deze is in beslag genomen en wordt door de politie onderzocht. Een auto die bij het pand stond is eveneens in beslag genomen voor verder onderzoek. De zes verdachten in de leeftijd van 36 tot 49 jaar uit Rotterdam en Schiedam zijn na verhoor ingesloten. De politie doet verder onderzoek en maakt proces-verbaal op.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com