De droom van Brent Greven komt uit

Geplaatst op 22 november 2013, om 07:00 uur

DIEREN – Brent Greven uit Dieren heeft al heel lang bij zijn ouders aangegeven dat hij graag voor de televisie wil werken. Brent wil erg graag een televisieprogramma maken over Angry Birds. Ook is hij een liefhebber van Spiderman. Deze informatie is hét ingrediënt geweest voor de vervulling van de wens van Brent donderdag.

Op de hoek van de Fazantstraat stond rond 09.10 uur de limousine klaar, met als chauffeur: Masja. Cameraman Albert Bakker was de gehele wensdag aanwezig om Brent als programmamaker te vergezellen. Brent heeft met behulp van een simpele handcamera ook zelf opname’s gemaakt. Tegen 09.30 ging het gezin per limousine naar belevingspark ‘het Hof van Eckberge’ te Eibergen.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

Bij het ontvangst begaf het gezelschap zich naar het buitenterrein, alwaar de volgende verrassing voor Brent stond te wachten. Op de tafel lag een cadeau, maar dat mocht hij nog niet uitpakken, want de inhoud kon best wel eens eng zijn. Verder lagen er allerlei materialen, waarmee voor de dieren bij het Hof van Eckberge een voedingspakketje kon worden klaargemaakt. Maar eerst moest er wat tijd genomen worden voor wat drinken en wat lekkers.

Voor Brent en de familie stond een mooie verrassingsstaart klaar met erop vermeld: BRENT TV, een programma voor mensen met wensen. Tijdens het maken van de voedingspakketjes, gingen Dirk en Masja met leuke hebbedingetjes een zoektocht arrangeren. Voor Lukas en Ninthe was er ook een cadeautje verstopt.

Na het klaarmaken van de voedingspakketjes werd het eten naar de dieren gebracht, waarna de speurtocht begon. Bij het vinden van de cadeautjes lagen er ook aanwijzingen, die voor Brent leidde tot zijn uiteindelijke wens: ”Spiderman en Angry Bird te ontmoeten”. Die bevonden zich in de lasergame ruimte. Brent hoorde dat er bovenin wat figuren aan het discusseren zijn. Spiderman die naar Angry Bird roept dat hij maar naar zijn andere game genoten moet gaan! Natuurlijk wil Angry Bird dat niet. Toen kam Brent met een idee dat hem van te voren werd ingefluisterd.

Brent stelde voor om Spiderman en Angry Bird mee te nemen naar een ruimte waar een kegelspel was opgesteld. Beiden moesten dan met een katapult proberen de kegels om te schieten. Natuurlijk legde Brent, als programmamaker, eerst de spelregels uit. Dit deed hij door met de katapult op de kegels te schieten. De kegels waren beplakt met zowel spiderman stickers als Angry Bird stickers. Spiderman moest zijn kegels omver schieten, Angry Bird die van zijn gamevriendjes. Als Spiderman een Angry bird kegel omver schoot, waren de punten voor Angry Bird. En natuurlijk was dit ook andersom. Terwijl Brent druk in de weer was, mistte hij één van zijn ouders en een broer of zusje. Die gingen er even tussen uit, naar de snoezelruimte. Vervolgens was het de bedoeling om ze terug te vinden. Spiderman ging meehelpen zoeken.

Na het zoeken werd het spel hervat. Maar dan was Angry Bird plotseling verdwenen. De bedrijfsleider van het Hof van Eckberge heeft gezien waar Angry Bird naar toe is gegaan, namelijk naar een echte kegelbaan. Misschien wilde Angry Bird eerst even oefenen voordat hij aan het gevecht met Spiderman ging beginnen. Aangekomen op de echte baan stonden er grote kegels opgesteld . Brent moest die kegels omgooien. Er bleek echter een briefje van Angry Bird achter te zitten, waar op staat dat Angry Bird bang is geworden. Er stond een glow in de dark schaapje bij het briefje met de aanwijzing dat Angry Bird zich in een moeilijke touwconstructie had begeven en schreeuwde om hulp. Spiderman redt me, redt me! Spiderman reageerde met het bericht dat hij niet wou helpen. Angry Bird heeft zichzelf in de nesten gewerkt. Dan moest Brent maar komen helpen. Brent hield Angry Bird over om naar beneden te komen. Omdat Spiderman niet wou helpen, stelt Brent voor dat Angry Bird als eerste mocht beginnen met katapult schieten. Brent heeft Angry bird geholpen met schieten.

Afsluitend aan deze wensdag werd er nog iets gedronken. Als afsluiting werd teruggereisd naar Dieren, waar de grootouders van Brent ook aanschoven om gezamenlijk met het hele gezin de dag af te sluiten.