Help de 4-jarige Brent op een beter vooruitzicht

Geplaatst op 11 juli 2013, om 19:07 uur

DIEREN – Op 19 april 2013 stortte het wereldje van de 4-jarige Brent Greven uit Dieren totaal in. Er werd een zeer zeldzame vorm van kinderkanker geconstateerd. Sinds gister is voor hem een stichting opgericht.

Brent heeft de ziekte Neuroblastoom stadium 4.  Ongeveer 10 op de 1.000.000 kinderen wordt getroffen door deze ziekte. Gelukkig is er voor Brent goede hoop op een beter vooruitzicht maar hij zal eerst een zwaar traject moeten ondergaan. Dit traject bestaat uit zes zware chemo kuren, 1 of 2 operaties, een stamceltransplantatie en bestralingen.

Omdat dit een dusdanige zeldzame ziekte is, zijn hier niet de juiste behandelingen voor. Daarom is deze stichting in het leven geroepen om geld in te zamelen voor de reis naar Amerika en de ingrepen die nodig zijn.

Als hij al deze behandelingen heeft doorstaan zal hij voor verdere behandeling met zijn vader en oma moeten afreizen naar Amerika waar hij immuuntherapie zal krijgen. Deze behandeling zal zijn overlevingskansen nog eens met CA 20% verhogen. De behandeling duurt minstens zes maanden en kost heel veel geld. Brent zal in oktober moeten beginnen aan zijn therapie in Amerika. Om deze behandeling van ongeveer zes maanden en alle bijkomende kosten te helpen financieren is Stichting Brent in het leven geroepen. Kijk voor meer informatie op hun website: www.stichtingbrent.nl  

Foto’s: Roland Heitink/Persbureau Heitink