Man verdacht van ombrengen ex - GelreNieuws.nl

Man verdacht van ombrengen ex

Geplaatst op 20 november 2013, om 17:49 uur

ZEVENAAR – De vrouw (30) die in de nacht van dinsdag 23 juli in haar woning aan de Spaakstraat in Zevenaar is omgebracht, is door haar ex-vriend (32) gewurgd. Dit werd woensdag op de regiezitting bekend.

De ex-vriend is op dezelfde dag dat het lichaam in de slaapkamer van het slachtoffer werd gevonden aangehouden in Emmerich (D). Nadat hij door de Duitse politie aan Nederland was uitgeleverd, heeft hij bekend dat hij de vrouw heeft omgebracht. De man had volgens zijn advocaat niet de bedoeling om zijn ex om te brengen. De vrouw werd wakker op het moment dat de verdachte in haar woning was om zijn spullen terug te halen. De verdachte beroept zich op noodweer-excess, omdat hij bij het zien van zijn ex een zwarte waas voor zijn ogen zou hebben gehad en zijn ex heeft gewurgd.

De zaak word 5 maart inhoudelijk behandeld, doordat de moeder van het slachtoffer op de grote vaart zit. De advocaat vroeg om opnames van het verhoor, om aan te tonen dat de verdachte meerdere malen verteld heeft dat hij de vrouw niet wou ombrengen. De rechtbank heeft het verzoek om opnames van de verhoren geaccepteerd.

Zie ook:

–  Dode vrouw in woning Zevenaar gevonden

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com