Zware mishandeling Korenmarkt in Arnhem

Geplaatst op 11 november 2013, om 13:08 uur

ARNHEM – Zondagochtend rond 03.30 uur ontstond een conflict tussen twee cafébezoekers. Uiteindelijk vielen er rake klappen en liep het slachtoffer een snijwond op in zijn gezicht. Het voorval was op de Korenmarkt in Arnhem.

Het conflict ontstond toen een man de bril van een andere man afpakte. De eigenaar van de bril vroeg deze terug, maar daar gaf de ander geen gehoor aan. Daarop ontstond een woordenwisseling die uitmondde in de mishandeling van de man wiens bril was afgepakt, een 17-jarige jongen uit Westervoort. De 17-jarige werd door het tweetal geslagen, geschopt en met een glas in zijn gezicht geslagen. Als gevolg daarvan liep de Westervoortenaar divers letsel en een diepe snijwond in zijn gezicht op.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

Na het incident, dat zich deels in en deels voor het café afspeelde, renden de twee daders weg. Zij werden achtervolgd door beveiligers, die één van de twee wisten aan te houden. Deze man, een 20-jarige inwoner van Zevenaar, is overgedragen aan de politie. Even later hielden politieagenten in de omgeving de tweede verdachte aan, een man van 18 jaar, eveneens uit Zevenaar.

Het slachtoffer deed aangifte van de openlijke geweldpleging. De twee verdachten zijn in verzekering gesteld en worden gehoord. De politie onderzoekt de zaak verder en vraagt getuigen die zij nog niet gesproken hebben en die iets kunnen vertellen over deze zaak, zich te melden via het telefoonnummer 0900-8844.