VNOG houdt grote oefening in Zutphen

Geplaatst op 10 november 2013, om 22:30 uur

ZUTPHEN – Achter de brandweerkazerne in Zutphen zijn zaterdag 2 en 9 november grote oefeningen gehouden voor de brandweerkorpsen uit het cluster IJsselstreek van de veiligheidsregio Noord- en Oost Gelderland.

Volgens het scenario was een stadsbus met passagiers in botsing gekomen met een auto. Daardoor raakte de buschauffeur de macht over het stuur kwijt, schepte een fietser en kwam in een sloot tot stilstand. De fietser kwam hierbij onder de bus terecht. De personenauto sloeg door de klap om en kwam op de zijkant tegen een boom tot stilstand. De inzittende raakte hierdoor bekneld en gewond. Ook de buschauffeur raakte bekneld en enkele passagiers in de bus raakten bij het ongeval gewond. Eén van de passagiers viel door één van de ramen van de bus heen en kwam naast de bus in de sloot op de grond terecht. Een vrachtwagenchauffeur die het ongeval zag gebeuren schrok en trapte de rem in. Een achteropkomende automobiliste merkte dit te laat op en kwam met haar auto onder de achterkant van de vrachtwagen terecht. Zij en haar bijrijdster raakten bekneld en liepen verwondingen op. De vrachtwagenchauffeur, die het ongeval bij de meldkamer in Apeldoorn meldde, kwam met de schrik vrij.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

In totaal is de oefening vier keer gedraaid. De posten Zutphen, Brummen, Laren, Eerbeek, Lochem, Gorssel, Almen en Barchem kwamen in actie. Daarnaast oefenden de Officieren van Dienst van het cluster IJsselstreek mee. Ook werden bij elke oefening twee ambulances en de politie ingezet.