Acht aanhoudingen bij inval Club 8 in Arnhem

Geplaatst op 1 december 2013, om 17:26 uur

ARNHEM – De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag een onderzoek ingesteld in horecagelegenheid Club 8 in het Arnhemse uitgaanscentrum. Daarbij zijn 8 aanhoudingen verricht en zijn er verdovende middelen en een vuurwapen in beslag genomen.

De politie startte een onderzoek nadat er meerdere signalen waren binnengekomen dat er in de zaak aan de Varkensstraat veelvuldig drugs gebruikt en gedeald zou worden. Ook waren er meldingen dat er sprake zou zijn van openlijke geweldplegingen en/of mishandelingen in en rond de zaak. De eigenaar van de horecagelegenheid was begin dit jaar door de politie gewaarschuwd over de misstanden.

Omstreeks 02.00 uur viel de politie de horecagelegenheid binnen. Meerdere politie-eenheden hebben onderzoek gedaan in de zaak. Alle circa 85 bezoekers werden uit het pand geleid en gecontroleerd op de aanwezigheid en bezit van drugs. In totaal hield de politie 8 verdachten aan. Naast verschillende disciplines van de politie, namen ook de gemeente Arnhem, de Belastingdienst en de Sociale Recherche deel aan de actie. Naar aanleiding van de resultaten van de actie buigt de gemeente Arnhem zich over eventuele bestuurlijke maatregelen.