Pomphouders voeren actie

Geplaatst op 4 december 2013, om 00:42 uur

ARNHEM – De actie van pomphouders op de snelweg A12 heeft maandagmorgen tot flinke vertraging geleid voor het verkeer. Ze reden langzaam met vrachtwagens richting Den Haag en hielden daarbij achteropkomend verkeer tegen. In Den Haag protesteren ze tegen de nieuwe accijnsverhoging die het kabinet wil invoeren.
Onder de actievoerders zijn tientallen pomphouders uit de Achterhoek die het kabinetsbeleid zat zijn. ‘Ook de logistiek is er klaar mee en demonstreert mee. Er worden vrachtwagens beschikbaar gesteld met chauffeurs die ons ondersteunen’, zegt de Eibergse pomphouder Geurts.

De vertraging was op de A12 vanaf knooppunt Oud-Dijk. Na Utrecht voegden de zuidelijke pomphouders zich bij de stoet. Bovenop de vertraging die door de actie ontstond, ontstonden ook nog eens files door meerdere ongelukken op de A12.
Accijnsverhoging is de doodsteek

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

Volgens de pomphouders moeten veel eigenaren hun pompen sluiten, omdat klanten massaal over de grens gaan tanken. Ook worden daar de artikelen in de shop gekocht. Op die manier missen de tankstationhouders een groot deel van hun inkomsten. Als er een nieuwe accijnsverhoging bijkomt, is dat volgens de pomphouders de doodsteek.

Tekst: Omroep Gelderland