Wildwest-achtervolging Arnhem: Vrouw gegijzeld

Geplaatst op 3 december 2013, om 16:52 uur

ARNHEM – De twee mannen die maandagavond werden gearresteerd na een wildwest-achtervolging in Arnhem-Zuid, hadden een vrouw gegijzeld. Dat meldt de politie.

Agente hebben uiteindelijk het voertuig klem kunnen rijden op de Koppelstraat. Daarbij zijn twee mannen, één van 22 jaar uit Arnhem en één van 17 jaar oud uit Lent aangehouden.
De twee mannen waren eerst met geweld de woning binnengedrongen van de ex van de Arnhemmer. Het meisje (20) werd daarna uit haar woning gesleurd. Vervolgens werd ze gegijzeld en reden de mannen ongeveer 1,5 uur met haar door de stad.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

Toen de vrouw thuis werd afgezet gingen de mannen er vandoor. De vrouw belde hier onmiddellijk het alarmnummer 112 waarop meerdere agenten ter plaatse gingen en een zoektocht startte. Op het moment dat een politieman de bestuurder kon aanspreken, ging de 22-jarige bestuurder er vandoor. Hierbij werd de politieman enige meters meegesleurd.  Daarop ontstond een achtervolging door de stad. Ook de Koninklijke Marechaussee assisteerde bij de klopjacht die uiteindelijk eindigde in de Koppelstraat. Daarbij ramde de 22-jarige Arnhemmer met zijn auto opzettelijke een dienstauto van de Koninklijke Marechaussee.

Op de Koppelstraat lukte het om de vluchtauto tot stoppen te dwingen waar de twee mannen zijn aangehouden. Als gevolg van het meeslepen liep de politieman letsel op aan een hand en been. Hij is voor onderzoek naar het ziekenhuis gebracht.

De recherche is inmiddels een onderzoek gestart naar het binnendringen van de woning van het slachtoffer, haar wederrechtelijke vrijheidsberoving en bedreiging. Tevens is ook naar de poging doodslag op de politieman en onverantwoord verkeersgedrag (waaronder inrijden op de auto’s van de KMAR en Politie) een onderzoek gestart.