Agressieve man met politiehond aangehouden

Geplaatst op 3 december 2013, om 17:49 uur

ARNHEM – De politie heeft maandagavond op de Middelburgsingel in Arnhem een 32-jarige Arnhemmer aangehouden die zich zeer agressief en bedreigend opstelde richting omstanders en de politie.

De politie had een melding ontvangen van een man die mogelijk onder invloed was en voor veel overlast zorgde aan de Oostburgwal. De man was agressief, bedreigde omstanders en had een winkelbord op straat vernield. Toen agenten ter plaatse kwamen reageerde hij niet op de agenten en liep weg.

Toen de Arnhemmer na meerdere waarschuwingen zich nog steeds agressief opstelde en niet meewerkte hebben de agenten pepperspray gebruikt. De man reageerde hier alleen nauwelijks op en wist weg te rennen.

Na een korte achtervolging probeerden de agenten de man nogmaals tot stoppen te dwingen waarbij gepast geweld werd gebruikt en hij opnieuw werd gepepperd. Toen de man ook hier niet op reageerde heeft de politie een politiehond ingezet.

Zelfs na de inzet van de politiehond weigerde de man nog steeds met de agenten mee te werken. De Arnhemmer bleef zich verzetten en ging zelfs het gevecht met de hond aan. Pas nadat de politiehond voor de derde maal was ingezet stopte het verzet en is hij aangehouden.

De Arnhemmer liep door de inzet van de hond beetwonden op en is in het ziekenhuis behandeld. Hierna is de man voor verhoor overgebracht naar het politiebureau waarna hij is ingesloten. De politie maakt proces-verbaal op.