Man aangehouden voor poging woninginbraak

Geplaatst op 31 januari 2014, om 16:22 uur

HARFSEN – De politie heeft in de nacht van maandag op dinsdag in Harfsen een 18-jarige man uit Sassenheim aangehouden op verdenking van woninginbraak.

De politie had rond 02.00 uur van een alerte getuige de melding ontvangen dat drie mannen mogelijk probeerden in te breken in een woning aan de Zonnedauw in Harfsen. De gealarmeerde agenten gingen ter plaatsen en zagen bij de woning dat onder andere het sleutelkluisje was geforceerd. De sleutel ontbrak maar men was de woning niet binnengeweest. De daders waren op dat moment al vertrokken.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

De politie stelde hierop een onderzoek in en de omgeving werd afgezocht. Bij de zoektocht werden onder meer de politiehelikopter en speurhonden ingezet. Op de Sporkenhout zagen agenten een man die aan het doorgegeven signalement voldeed. Zijn auto werd gecontroleerd waarbij inbrekersgereedschap werd aangetroffen. De Sassenheimer is hierop aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de poging woninginbraak.

De politie doet nog verder onderzoek naar de identiteit van de twee andere mannen die bij de woning waren gezien. Tegen de man uit Sassenheim wordt proces-verbaal opgemaakt.