Johnny de Mol reikt award uit in Ellecom

Geplaatst op 1 februari 2014, om 15:45 uur

ELLECOM – Johnny de Mol heeft zaterdag namens de ‘Stichting ‘Het Vergeten Kind’ de eerste award ‘Kind Centraal’ uitgereikt aan het Dushi Huis in Ellecom.

Deze award zal jaarlijks worden uitgereikt aan een opvanglocatie, initiatief, groep, persoon, fondsenwervend activiteit die zich buitengewoon inzet voor vergeten kinderen. Vergeten kinderen die mishandeld, misbruikt, verwaarloosd, verstoten of gevlucht zijn en opgroeien in sobere instellingen met minimale speelmogelijkheden. De ambassadeur, Johnny de Mol, heeft de prijs uitgereikt aan het Dushi Huis in Ellecom.

De uitreiking van de ‘Kind Centraal’ award is onderdeel van de Week van het Vergeten Kind. In deze week vraagt de stichting een week lang aandacht voor ‘vergeten kinderen’ in opvangcentra. Daphne Schreuder, directeur Stichting Het Vergeten Kind: “Het Dushi Huis in Ellecom is de terechte eerste winnaar van award ‘Kind Centraal’. Zij geven het voorbeeld van hoe het moet. Als een kind al niet thuis kan wonen of kan aarden in een pleeggezin, dan wens je elk uit huis geplaatst kind een plekje toe in deze opvang. Alex de Bokx, oprichter van het Dushi Huis, zet zich met enorme bezieling in voor deze kinderen met een forse hechtingsproblematiek. ‘Kind Centraal’ heeft hij werkelijkheid laten worden in Dushi Huis.”

Video: Roland Heitink