Niels Joosten voor één keer brandweerman - GelreNieuws.nl

Niels Joosten voor één keer brandweerman

Geplaatst op 30 januari 2014, om 14:01 uur

BRUMMEN – De Brummense brandweer heeft woensdag op een ludieke manier afscheid genomen van vertrekkende burgemeester Niels Joosten. De burgemeester werd voor één keer bevelvoerder bij een in scène gezette woningbrand.

Volgens het scenario was er in woning aan de Gruttostraat in Brummen een brand uitgebroken. Toen de brandweer arriveerde stond de eigenaresse, de echtgenote van Niels Joosten, voor het huis en schreeuwde nog dat haar twee dochters, de dochters van Joosten, binnen waren. De brandweerlieden kregen het bevel van de burgemeester om de slachtoffers zo snel mogelijk te vinden. Gelukkig werden ze snel gevonden en naar buiten gebracht. Toen de brandweergasten op de zolder arriveerden, werden ze onverwachts in elkaar geslagen. De bevelvoerder kreeg geen contact meer met de brandweerlieden en startte de 112-procedure op.

Politie en ambulance kwamen ter plaatse en de gewonden brandweerlieden werden gevonden door hun collega’s. De agressieve jongen bleek een vriend van één van de dochters. Ze durfde het niet te zeggen, want de moeder wist van niks. De jongen werd gearresteerd voor het mishandelen van hulpverleners.

Niels Joosten was verrast, omdat hij van te voren niet wist dat hij dezelfde avond nog in het pak moest staan als bevelvoerder. ”Ik heb nu nog meer respect gekregen voor de brandweerlieden. Nu heb ik zelf eventjes ervaren dat er van alles kan gebeuren als er een brand is”, aldus Joosten. De avond werd afgesloten in de kantine van de brandweerkazerne.