Auto’s vernield met bakstenen, daders aangehouden

Geplaatst op 16 januari 2014, om 14:09 uur

ARNHEM – Woensdagavond heeft de politie in Arnhem-Zuid op de Graslaan twee personen aangehouden voor vernieling. Ze gooiden bakstenen door ruiten van geparkeerde auto’s.

Rond 18.30 uur kreeg de meldkamer diverse telefoontjes van ongeruste buurtbewoners met het verhaal, dat een tweetal mannen door de wijk liep en diverse auto’s vernielden door er tegen aan te schoppen en ruiten in te slaan. Burgers volgden de personen op een veilige afstand om hen niet uit het oog te verliezen. Diverse eenheden van de politie werden vervolgens aangestuurd.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

De politie trof al snel twee mannen aan, die vervolgens op aanwijzing van de burgers werden aangehouden. Zij zijn overgebracht naar het bureau aan de Beekstraat in Arnhem en de zaak zal verder behandeld worden door de recherche. Het is overigens nog onduidelijk of het om vernielingen of auto-inbraken gaat, aangezien er diverse dashboardkastjes van de kapotte auto’s openstonden.

De schade was aanzienlijk, minimaal vijf auto’s werden vernield. Vanwege de duisternis was het moeilijk te zien of nog meer voertuigen vernield waren, dus mocht uw auto vanavond vernield zijn en woont u in de wijk Malburgen: neem dan morgen even contact op via 0900-8844 voor het maken van een afspraak voor de aangifte.