Apeldoorner aangehouden voor moordzaak

Geplaatst op 4 februari 2014, om 13:44 uur

APELDOORN – De politie heeft dinsdagmorgen een 24-jarige man uit Apeldoorn aangehouden die wordt verdacht van betrokkenheid bij de dood van de 30-jarige Tamara Plehn uit het Brabandse Berghem. De man werd in zijn woning aangehouden. Hij is aan het bureau in verzekering gesteld.

De vrouw werd op donderdag 28 maart 2013 bij de toegang van een appartementencomplex aan Het Reut doodgeschoten. De politie startte direct een grootschalig onderzoek. Uit dat onderzoek bleek de vermoedelijke betrokkenheid van de nu aangehouden verdachte. Hij werd in opdracht van de officier van justitie opgepakt. De politie deed onder andere uitgebreid technisch onderzoek, hoorde veel getuigen, kamde met de mobiele eenheid de omgeving uit, deed buurtonderzoek en hield een passantenonderzoek waarbij een lichtkrant werd ingezet.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

Deze man is de tweede verdachte die in deze zaak is aangehouden. Afgelopen 3 december werd een 34-jarige man uit Papendrecht al aangehouden voor betrokkenheid bij dit misdrijf. Hij is enkele dagen later weer vrijgelaten.

In 2013 werd meerdere keren de hulp van de burgers ingeroepen in de opsporingsprogramma’s Bureau Brabant en Opsporing Verzocht. Daarin werd de aandacht gevestigd op een mogelijk betrokken auto en werden bewakingsbeelden getoond.