Auto klemgereden en inzittenden bedreigd

Geplaatst op 9 februari 2014, om 13:58 uur

APELDOORN – De politie heeft op zaterdagavond en zondagnacht twee mannen aangehouden op verdenking van openlijke geweldpleging en bedreiging van een 52-jarige man en een 47-jarige vrouw uit Apeldoorn.

De twee reden op zaterdag rond 12.00 uur op de Europaweg in Apeldoorn richting de oprit van de autosnelweg A1 naar Amersfoort. Zij werden op een gegeven moment klem gereden door een auto, waarop de bestuurder en een passagier uitstapten en zich agressief opstelden. De twee uitten diverse bedreigingen en sloegen de voorruit kapot en schopten tegen de auto. Eén van de twee trok een vuurwapen (of iets wat daarop leek) en bedreigde daarmee de man. De slachtoffers belden direct de politie, waarop de twee vertrokken.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

Aan de hand van het kenteken van de auto heeft de politie een opsporingsonderzoek opgezet. Op grond daarvan kon zaterdagavond 8 februari rond 22.40 uur een 39-jarige Apeldoorner worden aangehouden. Twee uur later volgde aanhouding van een 22-jarige man uit Apeldoorn.

De slachtoffers bleven ongedeerd, maar waren aangedaan. Zij kregen slachtofferzorg aangeboden. De politie onderzoekt de zaak. Zo moet meer duidelijkheid komen over de motieven van de verdachten.