Dierenaar steelt scooter in Lunteren

Geplaatst op 3 februari 2014, om 12:22 uur

LUNTEREN – De politie in Lunteren heeft in de nacht van zondag  maandag een 32-jarige man uit Dieren opgepakt op verdenking van diefstal en/of heling. De man werd vrijwel op heterdaad betrapt dankzij getuigen.

De zaak kwam aan het licht na een melding van getuigen, die omstreeks 03.45 uur gezien hadden dat er twee verdachte personen over de Wilbrinkstraat liepen met een motor. Op de Hessenweg troffen agenten even later de Dierenaar rijdend op een scooter aan. Bij controle bleek het slot van de bromfiets te zijn verwijderd. Even verderop stond een motor waarvan ook het slot verwijderd was.
Gestolen

Aangezien de Dierenaar geen sluitende verklaring had over zijn aanwezigheid en de herkomst van beide voertuigen werd hij aangehouden op verdenking van heling en/of diefstal. Van de andere persoon die door de getuigen was gezien ontbreekt nog elk spoor. Kort daarop bleek dat zowel de motor als de scooter zojuist bleken te zijn gestolen. De eigenaar heeft inmiddels aangifte gedaan. De Dierenaar zit voorlopig vast.