‘Extra verlichting op kruising snelfietsroute’ - GelreNieuws.nl

‘Extra verlichting op kruising snelfietsroute’

Geplaatst op 4 februari 2014, om 17:08 uur

DUIVEN- De kruising op de snelfietsroute door Duiven op de Eltensestraat is nog steeds onoverzichtelijk, onveilig en verwarrend. Groen Links heeft daarom een enquête gehouden onder 218 Duivenaren.

‘Bent u van mening dat de aanpassing aan de kruising Eltensestraat bij de spoorwegovergang een verbetering of een verslechtering is?’ 1 persoon twijfelde, 14 personen vonden het een verbetering (met name fietsers) en 203 personen vonden het een verslechtering. Groen Links vindt dit een duidelijk signaal en zal de handtekeningen op de volgende raadsvergadering aanbieden aan de verantwoordelijke wethouder Nijland.

Op deze vergadering, die plaats vindt op 10 februari, zal Groen Links nog met andere voorstellen en verzoeken  komen over deze kruising. In een email aan de wethouder vraagt men ook om de verlichting op deze kruising per direct aan te passen, zodat de fietsers al van veraf zichtbaar zijn.

Onlangs vond al een ongeval met een gewonde plaats en er ontstaan dagelijks hachelijke situaties. Zo moet men dikwijls achteruit rijden om de auto er voor ruimte te geven om achteruit te rijden, zodat deze niet meer tussen de spoorbomen staat. Fietsers die vanaf het Candea College komen slaan zonder richting aan te geven rechtsaf richting Zevenaar en rijden na twee meter op de kruising. Onze verslaggever ter plaatse sprak de nodige mensen en die vonden de kruising allemaal gevaarlijk en onoverzichtelijk.

Wat vindt u? Wij zijn benieuwd naar uw reactie en vragen u dit bericht te delen, zodat zoveel mogelijk mensen kunnen reageren.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com