Arrestatie in Achterhoek voor vuurwerkbom

Geplaatst op 27 maart 2014, om 17:47 uur

GENDRINGEN – De politie heeft woensdag aan het einde van de dag een 18-jarige man uit Gendringen aangehouden. Hij wordt verdacht van zware mishandeling en het teweegbrengen van een ontploffing in het Goffertstadion in Nijmegen.

De politie verdenkt de man van het gooien van de vuurwerkbom op 22 januari j.l. in het Goffertstadion, waarbij twee stewards van N.E.C. tijdens de wedstrijd N.E.C.-Utrecht gewond raakten. Eén daarvan liep zwaar lichamelijk letsel op. De 18-jarige verdachte bleek geen vaste bezoeker of supporter van N.E.C. te zijn. Gelet op de ernst en zwaarte van dit incident is aan dit onderzoek hoge prioriteit toegekend.

Het rechercheteam doet sinds 22 januari onderzoek naar de ongeregeldheden die voor en tijdens de wedstrijd plaatsvonden. Zo heeft het team onlangs een reconstructie gedaan in het stadion naar aanleiding van het gooien van het vuurwerk. Lopende het onderzoek zijn al zes verdachten door de politie verhoord in verband met andere incidenten rondom de betreffende wedstrijd. De 18-jarige man uit Gendringen is de zevende aanhouding in deze onderzoeken en de eerste aanhouding met betrekking tot het vuurwerkincident.