Arrestaties bij inval autobedrijf in Vaassen

Geplaatst op 14 maart 2014, om 18:30 uur

VAASSEN – De politie is donderdagmiddag een onderzoek gestart in bij een autobedrijf aan de Laan van Fasna in Vaassen. Er zijn twee gestripte gestolen voertuigen aangetroffen en een hoeveelheid auto-onderdelen die mogelijk ook van diefstal afkomstig is. 

De politie stelde het onderzoek in bij het bedrijf naar aanleiding van een binnengekomen tip. Op het terrein van het bedrijf werden een gestripte BMW en Volkswagen Transporter aangetroffen die van diefstal afkomstig bleken. Er is ook een hoeveelheid auto-onderdelen in beslag genomen die mogelijk van diefstal afkomstig is. De herkomst van deze onderdelen wordt nog onderzocht.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

Vier personen die aanwezig waren op het terrein zijn aangehouden en gehoord als verdachte. Het gaat om een 34-jarige man uit Vaassen, een 49-jarige man uit Epe, een 59-jarige man uit Zwolle en een 44-jarige man uit Rijnwaarden. De 34-jarige man uit Vaassen is in verzekering gesteld voor nader verhoor en onderzoek. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt. De andere drie mannen zijn na verhoor heengezonden. Of proces-verbaal tegen hen wordt opgemaakt is nog niet duidelijk.

Bij de zoeking is ondermeer ook administratie in beslag genomen voor nader onderzoek, samen met diverse computers.

De politie zet het onderzoek naar mogelijke illegale activiteiten van het bedrijf voort en sluit meer aanhoudingen niet uit.