Na drie maanden al rijbewijs kwijt

Geplaatst op 31 maart 2014, om 14:17 uur

VELP – Binnen drie maanden na de afgifte van haar rijbewijs is een 21-jarige Velpse dat document al weer kwijt. De vrouw werd zondagavond aangehouden voor het rijden onder invloed toen ze op haar snorfiets reed.

De Velpse viel omstreeks 23.20 uur door de mand bij een routinecontrole van de politie op de Larensteinselaan in haar woonplaats. Na een ademonderzoek bleek ze onder invloed met een alcoholgehalte van 400 ug/l (voor beginnende bestuurders zoals in dit geval drieënhalf keer de limiet)

Bij soortgelijke routinecontroles in Velp werden het afgelopen weekend nog vier bestuurders bekeurd voor het rijden onder invloed. Een 21-jarige Velpenaar kreeg zaterdagavond een boete van 377 euro omdat hij onder invloed reed over de Larensteinselaan (205 ug/l). Een leeftijdsgenoot moest zondag op de Hoofdstraat hetzelfde vergrijp bekopen met een boete van 187 euro (195 ug/l).

Een 20-jarige Arnhemmer verspeelde zijn rijbewijs zondagochtend op de Larensteinselaan omdat hij onder invloed reed met een alcoholgehalte van 615 ug/l (ruim vijf keer de limiet voor beginners). Hij moet voor de rechter verschijnen aangezien hij ook al twee keer eerder was gepakt. In de nacht van zondag op maandag liep een 31-jarige Velpenaar tegen de lamp op de President Kennedylaan in zijn woonplaats met een alcoholgehalte van 395 ug/l (ruim anderhalf keer de limiet)