Verdachten vluchten: auto met drie wielen

Geplaatst op 16 maart 2014, om 12:20 uur

ARNHEM – De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag een 30-jarige man uit Slijk-Ewijk en een 31-jarige man uit Valburg aangehouden. Zij worden verdacht van doorrijden na aanrijding en het rijden onder invloed.

Een getuige had gezien dat de twee met hun auto op de Burgerwaard in Arnhem tegen een lantaarnpaal waren aangereden. Daarbij was het rechter achterwiel volledig afgebroken. De twee besloten door te rijden. Dit maakte het de gewaarschuwde agenten wel erg gemakkelijk. Zij hoefde alleen maar het krasspoor te volgen.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

Op het Hout werd de zwaar beschadigde auto aangetroffen. Een getuige had gezien dat de twee inzittenden richting Burgerwaard waren gelopen. Daar werden beide mannen aangetroffen en aangehouden. Direct was te ruiken en te zien dat zij alcohol op hadden.

Op het bureau bliezen beiden rond de 475 ug/l en gaf de man uit Slijk-Ewijk toe dat hij had gereden. De politie maakte proces-verbaal op. Naast de boete zullen de twee ook op moeten draaien voor de schade aan de lantaarnpaal.