6 zeilensnijders aangehouden na achtervolging - GelreNieuws.nl

6 zeilensnijders aangehouden na achtervolging

Geplaatst op 6 maart 2014, om 13:26 uur

APELDOORN – De politie heeft in de nacht van woensdag op donderdag op een parkeerplaats aan de A50 bij Apeldoorn zes personen aangehouden. De mannen van tussen de 18 en 33 jaar oud wonen in Eindhoven. Ze worden verdacht van het vernielen van zeilen en poging tot diefstal uit acht vrachtwagens op parkeerplaats De Somp.

Omstreeks 02.00 uur zag de politie tijdens een controle op de parkeerplaats drie mannen tussen enkele vrachtwagens staan. Achter één van de vrachtwagens stond een personenbusje geparkeerd. Bij het zien van de politieauto renden de drie mannen weg en ook het busje met daarin drie personen ging er vandoor. Eén man kon worden aangehouden terwijl de twee anderen via een sloot in de bosjes verdwenen. Na een korte achtervolging werd het busje staande gehouden en de drie inzittenden aangehouden. Alle verdachten werden overgebracht naar het politiebureau in Apeldoorn.

Korte tijd later meldde een vrachtwagenchauffeur dat twee doorweekte mannen op de parkeerplaats De Somp liepen. Na een korte zoekactie waarbij ook een politiehond en de politiehelikopter werden ingezet, hield de politie de twee voortvluchtigen alsnog aan.

Acht chauffeurs hebben inmiddels aangifte van vernieling gedaan. Bij een vrachtwagen beladen met espressomachines was de laadklep al gedeeltelijk geopend. Zover nu bekend is niets uit de vrachtwagens weggenomen. Op de parkeerplaats trof de politie ook een personenauto met draaiende motor en brandende verlichting aan die gekoppeld kon worden aan één van de verdachten. Het busje en de personenauto zijn in beslag genomen voor nader onderzoek.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com