Arrestaties in Achterhoeks drugsonderzoek

Geplaatst op 15 april 2014, om 11:48 uur

WINTERSWIJK/GROENLO – De politie in Winterswijk en Groenlo zijn bezig met een onderzoek naar de handel en het gebruik van harddrugs in deze Achterhoekse plaatsen. Er zijn twaalf personen aangehouden, vijf van hen zitten in voorlopige hechtenis.

De politie begon een onderzoek nadat men in Winterswijk in het weekend regelmatig geconfronteerd werd met geweld in het plaatselijke uitgaansleven. Het vermoeden was, dat de betrokkenen niet alleen drank hadden gebruikt maar ook harddrugs. Aangezien stappen gezellig moet zijn en om verdere escalatie te voorkomen, werd het druggebruik en de handel daarin door de politie onder de loep genomen.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

Afgelopen week werden tijdens verschillende politieacties twaalf verdachten aangehouden. De aanhoudingen vonden tussen dinsdag 8 april en vrijdag 11 april plaats. Er werden in Winterswijk elf verdachten aangehouden en in Groenlo één.

Bij drie panden in Winterswijk werd een onderzoek in de woning ingesteld. In totaal werd zo’n 90 gram poeder aangetroffen, waarvan forensisch onderzoek moet uitwijzen of het om harddrugs gaat.

Van de aangehouden verdachten zijn er vijf voorgeleid aan de Rechter-commissaris. Het gaat daarbij om drie Winterswijkse mannen 27 t/m 33 jaar en een 28-jarige plaatsgenote en een 52-jarige man uit Groenlo. De politie sluit meer aanhoudingen in dit onderzoek niet uit.