Brummense Bikkel voor Jessie Wezenberg - GelreNieuws        

Brummense Bikkel voor Jessie Wezenberg

Geplaatst op 25 april 2014, om 19:39 uur

BRUMMEN – Vrijdag heeft burgemeester Alex van Hedel de Brummense Bikkel uitgereikt aan de 14-jarige Jessie Wezenberg  uit Brummen. Met de Brummense Bikkel zet de gemeente Brummen kinderen en jongeren die een bijzondere prestatie hebben verricht in het zonnetje.

Tot 31 maart 2014 kon iedereen aanmeldingen indienen voor de Brummense Bikkel. Een vakkundige jury onder leiding van wethouder Frans Bruning heeft de voordrachten beoordeeld en uiteindelijk Jessie Wezenberg gekozen als de bikkel van 2014. Jessie krijgt de bikkel omdat zij al 2 jaar klaar staat voor haar buurvrouw Antje de Jong en haar partner Wietze Wieling. Jessie doet elke zaterdagochtend boodschappen voor het paar, een klein klusje in de tuin of in huis of maakt de scootmobiel schoon. Ook brengt Jessie regelmatig bezoekjes aan Antje en Wietze. Antje de Jong: “ik ben enorm dankbaar dat Jessie ons zo goed helpt. En bewonderenswaardig dat ze het allemaal belangeloos doet”. Naast de Brummense Bikkel krijgt Jessie nog een cadeautje.

Er zijn veel kinderen die zich actief inzetten voor onze maatschappij en hun medemens. Daarom heeft de gemeenteraad in 2011 het initiatief genomen om hen met de uitreiking van de Brummense Bikkel in het zonnetje te zetten. Stichting Welzijn Brummen heeft een belangrijke rol gespeeld bij de voorbereiding.