Rheden is klaar voor eerste Koningsdag

Geplaatst op 25 april 2014, om 19:42 uur

RHEDEN – Het dorp Rheden is helemaal klaar voor de eerste Koningsdag in de geschiedenis. Het gras voor Villa Rhederhof is gemaaid, het terrein van de kleedjesmarkt ingedeeld, de spelletjes en activiteiten voor de kinderen geregeld en de foto’s uit de geschiedenis van Rheden geselecteerd. 

En dat is zomaar een greep uit de verschillende activiteiten die op Koningsdag op Landgoed Rhederhof aan de Arnhemsestraatweg in Rheden  plaatsvinden.

Koningsdag in het dorp Rheden begint zaterdag aanstaande om 12.00 uur met het hijsen van de Nederlandse vlag. Dit gebeurt door kinderen van de drie Rhedense basisscholen tijdens het spelen van het Wilhelmus. De officiële opening wordt verricht door wethouder Ronald Haverkamp. Na de opening gaat de Rhedense kleedjesmarkt van start en beginnen om 13.00 uur de diverse spellen en activiteiten voor de jeugd. Aan de senioren is uiteraard ook gedacht. Zo is een collectie van foto’s uit de Rhedense geschiedenis te bekijken. Om 15.30 uur start het optreden van de Brabantse coverband Slamm die doorgaat tot  in het begin van de avond.

Het mogelijk om gedurende de dag een hapje en drankje te bestellen.