Duo verdacht van inbraak in café in Brummen

Geplaatst op 15 april 2014, om 11:17 uur

BRUMMEN – De politie heeft maandag op de Meengatstraat een man en een vrouw aangehouden. Zij worden onder meer verdacht van inbraak in een plaatselijk café. .

De politie kreeg rond 08.30 uur een melding dat twee mensen in een auto lagen te slapen. Agenten stelden een onderzoek in en troffen de twee aan. In hun auto lag een breekijzer. Ook lagen er twee dozen met ingevroren vlees en snacks. Verder troffen de agenten een hoeveelheid plastic statiegeldflessen in de auto aan. Het duo, een 28-jarige man uit Dieren en een 29-jarige vrouw uit Eerbeek werden aangehouden. Bij hun fouillering werd er GHB aangetroffen.

Terwijl de agenten het duo aanhield, meldde zich de eigenaresse van een café aan de Zutphensestraat. Bij het pand was ingebroken en de aangetroffen spullen bleken uit het café afkomstig. Het werd direct teruggegeven.

Tijdens de aanhouding vernielde de man één van de zijruiten van de politieauto. Het duo werd voor verhoor ingesloten. Zij zijn later op de dag met een dagvaarding heengezonden.