Tiener met mes bedreigt in Borculo - GelreNieuws        

Tiener met mes bedreigt in Borculo

Geplaatst op 7 april 2014, om 18:11 uur

BORCULO – De politie zoekt getuigen van een voorval waarbij een 16-jarige jongen uit Ruurlo bedreigd zou zijn met een mes. Het voorval zou in de nacht van vrijdag op zaterdag hebben plaatsgevonden tussen 00:15 en 00:30 uur.

De jongen fietste naar huis toen hij via de Lebbenbruggedijk in Borculo een bankje bij de rivier de Slinge passeerde (het bankje vlakbij het Boerderijmuseum). Er zaten meerdere jongens op het bankje die de 16-jarige uitscholden toen hij voorbij fietste. Hierop is de jongen gestopt om te vragen waarom de jongens hem uitscholden. Één van de jongens uit de groep haalde een mes tevoorschijn waarmee hij de 16-jarige bedreigde. De jongen werd licht in het gezicht geschampt door het mes. De 16-jarige viel op de grond en heeft met iets wat op de grond lag uitgehaald naar de jongen die hem bedreigde. Hij zou zijn belager geraakt hebben, en is daarna meteen hard weggefietst.

De jongen heeft aangifte gedaan bij de politie, die een onderzoek heeft ingesteld. De politie is erg benieuwd of er mensen zijn die iets gezien hebben van dit voorval. Getuigen of tipgevers kunnen de politie bellen via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000 (Meld Misdaad Anoniem).