Tweede Arnhemse kopschopper gearresteerd - GelreNieuws        

Tweede Arnhemse kopschopper gearresteerd

Geplaatst op 1 april 2014, om 13:24 uur

ARNHEM – In het onderzoek naar het bewusteloos schoppen van een 18-jarige Nijmegenaar afgelopen weekend in Arnhem heeft de politie een tweede verdachte aangehouden. Het gaat om een eveneens 20-jarige Arnhemmer.

Surveillerende agenten werden in de nacht van zaterdag op zondag omstreeks 04.30 uur door voorbijgangers aangesproken dat er op de Kleine Oord nabij de Varkensstraat een jongen op straat zou liggen. Agenten troffen daar de Nijmegenaar buiten bewustzijn aan. Volgens getuigen zou hij kort daarvoor door twee mannen zijn geslagen en toen hij eenmaal op de grond lag tegen het hoofd zijn geschopt. Mede dankzij camerabeelden kon even later de 20-jarige Arnhemmer worden achterhaald en op de Kleine Oord worden aangehouden.

In het daaropvolgende onderzoek kwam ook de tweede verdachte letterlijk in beeld: hij werd herkend aan de hand van camerabeelden van bewakingscamera’s in de Arnhemse binnenstad en vanochtend aangehouden. Beide verdachten zitten voorlopig vast. Het slachtoffer maakt het naar omstandigheden goed en hoefde niet naar het ziekenhuis. Het onderzoek in de zaak wordt voortgezet.