Dronken joyrider (17) veroorzaakt ongeluk

Geplaatst op 29 mei 2014, om 10:50 uur

foto Nicolaas KerkmeijerDE STEEG – De politie heeft in de nacht van woensdag op donderdag een 17-jarige inwoner van De Steeg aangehouden. Hij wordt verdacht van joyriding, verlaten plaats ongeval en rijden onder invloed.

Bij de politie was een melding binnen gekomen dat op de Vingerhoed een auto schuin op de weg stond en dat daar ook een ruzie was geweest. Ter plaatse bleek dat de bestuurder van die auto, een 19-jarige man uit Zevenaar, met enkele vrienden daar was gestopt. De bestuurder moest daar iets ophalen en was uitgestapt. De auto met daarin de vrienden bleef staan met de sleutels in het contact. Eén van de vrienden, een 17-jarige inwoner van De Steeg, was achter het stuur gaan zitten en was weggereden. Hij had daarbij een geparkeerde auto geraakt. De bestuurder die de klap had gehoord kwam terug rennen waarna een ruzie tussen beide ontstond. De 17-jarige was daarna naar huis gelopen.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

Bij zijn huis werd hij aangehouden voor de joyriding en het verlaten van de plaats van het ongeval. Toen bleek ook dat hij onder invloed van alcohol was. Op het politiebureau blies hij 740 ug/l. In zijn kamer troffen agenten drie zwaarden aan die hij onder handbereik had. Deze zijn in verband met de Wet Wapens en Munitie in beslaggenomen.