Flinke stijging autoinbraken in Renkum

Geplaatst op 6 mei 2014, om 16:14 uur

RENKUM – Het aantal auto-inbraken in de gemeente Renkum laat de laatste tijd een flinke stijging zien. In de maand april waren dat er in totaal 34, in maart waren dat er slechts 9. In de eerste week van mei zijn er al weer 4 gemeld. De politie roept gedupeerden op altijd aangifte te doen.

Vooral de dorpen Renkum en Heelsum spaanden de kroon voor wat betreft de aantallen auto-inbraken in de maand april: het dievengilde sloeg daar 23 keer toe. 10 keer in Heelsum en 13 keer in Renkum. Vanwege deze flinke stijging vraagt de politie gedupeerden altijd aangifte te doen. Net als bij woninginbraken zal in zoveel mogelijk gevallen de politie bij u thuis komen voor een sporen- en buurtonderzoek, om zo de kans om een spoor naar de dader of daders te vinden te vergroten.

Zelf kunnen autobezitters ook de kans op een auto-inbraak verkleinen door geen waardevolle goederen zoals losse navigatieapparatuur en laptops niet achter te laten. En ziet of hoort u iets verdachts? Bel dan gelijk 112, want ook daar vang je boeven mee!