Gebruikers Facebook-app op kosten gejaagd

Geplaatst op 3 mei 2014, om 17:03 uur

ARNHEM – Rekeningen van mobiele data zijn de laatste maanden bij gebruikers fors gestegen. Dit door de update van van de app van Facebook.

Sinds begin dit jaar speelt dit sociale netwerk video’s in de zogenoemde tijdlijn vanzelf af, dat verbruikt veel data. Dit gebeurd zonder dat de gebruiker daar opdracht toe heeft gegeven.

Het aantal klachten over rekeningen voor mobiele data is de laatste maanden hand fors gestegen, meldt dagblad De Telegraaf. ‘Opmerkelijk daarbij is dat klanten die voorheen netjes binnen hun databundel bleven, de afgelopen maanden telkens de limiet overschreden, met alle gevolgen van dien’.

Bij de Android-versie van Facebook kan iedereen onder ’appinstellingen’ een optie aanvinken van ‘alleen automatisch afspelen bij wifi’. De iPhone-versie van Facebook is op dit punt nogal onduidelijk, omdat er staat ’Uitsluitend automatisch afsp…’, een optie die standaard uitstaat. Verwarring ontstaat omdat hier is afgekort ’Uitsluitend automatisch afspelen via wifi’ in plaats van ’Uitsluitend automatisch afspelen’.