Heftige vechtpartij in bomvolle lijnbus

Geplaatst op 1 mei 2014, om 13:35 uur

ARNHEM/RENKUM – De politie in Renkum doet nader onderzoek naar een heftige vechtpartij in een lijnbus, afgelopen zaterdagavond. Een enkele getuige heeft zich al wel gemeld maar van de daders en de slachtoffers ontbreekt nog elk spoor.

Het moet er hevig aan toe gegaan zijn, aldus een getuige die zich later bij de politie meldde. Zo zou het slachtoffer tot bloedens toe geslagen zijn en vlogen de bloedspetters in het rond. Ook nadat het slachtoffer zou zijn uitgestapt moet er flink geschopt en geslagen zijn.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

Naar nu pas bekend is geworden zou er op Koningsdag, zaterdagavond omstreeks 22.20 uur in een bomvolle lijn 51 tussen Arnhem en Wageningen ruzie zijn ontstaan tussen twee rumoerige buspassagiers en een nog onbekend slachtoffer. Toen die een opmerking maakte moest hij dat bekopen met diverse vuistslagen op het hoofd. De kennelijke vriendin van het slachtoffer kreeg ook nog een portie mee toen zij haar vriend in bescherming wilde nemen. Op de Nieuweweg in Renkum zag het slachtoffer kans de bus te verlaten maar werd door zijn belagers achtervolgd. Ook buiten zou er behoorlijk geslagen en geschopt zijn, zelfs terwijl het slachtoffer nog op de grond lag.

De politie hoopt aan de hand van camerabeelden meer duidelijkheid te verkrijgen over het incident. Ook worden de slachtoffers, maar ook andere getuigen opgeroepen zich te melden. De politie is bereikbaar op telefoonnummer 0900-8844. Ken je de daders maar kennen zij jou ook? Bel dan anoniem met Meld Misdaad Anoniem op telefoonnummer 0800-7000.