Man trekt slagersmes in volle winkelcentrum

Geplaatst op 30 mei 2014, om 20:00 uur

ARNHEM – Een vrouw is vrijdag begin van de middag bedreigt met een groot slagersmes in winkelcentrum Elderhof in Arnhem nadat ze bijna in botsing was gekomen met een man op een fiets.

Rond 12:15 uur kwam er bij de meldkamer een 1-1-2 melding binnen van een bedreiging bij het Elderveldplein in Arnhem-Zuid. De meldster was met haar vriend met de fiets onderweg naar de Jumbo. Bij de Hollandweg aangekomen botsten ze bijna op een andere fietser, een voor hen onbekende man. Na wat heen en weer gepraat vervolgden de meldster en haar vriend hun weg naar het Elderveldplein. De onbekende man kwam hen achterna en bleef verbaal agressief. Eenmaal bij het winkelcentrum, ter hoogte van de pinautomaat, bleef hij hen lastig vallen en vervelend aanspreken.

Toen de vriend van de meldster er vervolgens iets van zei trok de onbekende man een groot slagersmes en bedreigde hiermee de vrouw en haar vriend. Een voorbijganger zag dit gebeuren en besloot ertussen te springen om de onbekende man te bedaren. Dit lukte en de onbekende man is er vervolgens op zijn fiets vandoor gegaan over de Hollandweg in de richting van De Laar.

Volgens de politie zou de bedreiger een getinte man zijn tussen de 1,80-1,90 meter lang. Er zouden veel getuigen zijn van de bedreiging, omdat het erg druk zou zijn geweest in het winkelcentrum. De politie vraagt getuigen zich te melden via 0900-8844.