Ongeval tussen twee vrachtwagens op de A15 - GelreNieuws        

Ongeval tussen twee vrachtwagens op de A15

Geplaatst op 26 mei 2014, om 09:55 uur

GELLICUM – Maandagmorgen heeft er op de A15 tussen Deil en Gorinchem een ongeval plaatsgevonden tussen twee vrachtwagens.

Een kleine vrachtwagen bestuurd door een 21-jarige man uit Goor haalde een vrachtwagen met oplegger in toen deze laatste een klapband kreeg. De chauffeur van de grote vrachtwagen met oplegger, een 59-jarige man uit Rotterdam, raakte de macht over zijn vrachtwagen kwijt. Hij knalde daardoor door de vangrail en nam een kleine vrachtwagen, die op dat moment wilde inhalen, daarin mee. Via de andere rijbaan van het tegemoetkomende verkeer kwamen zij aan de andere kant van de weg in een sloot terecht.

Beide chauffeurs konden vrij snel uit hun auto komen. Beiden raakten licht gewond. De weg werd in eerste instantie in beide richtingen afgesloten. Omstreeks 09.00 uur kon één rijbaan weer worden vrijgegeven. Het verkeer dat tussen de afzetting en het ongeval in de file kwam te staan werd gedoceerd over de vluchtstrook begeleid naar op- en afritten. Inmiddels is de snelweg weer geheel open.

 De verkeersongevallen analyse heeft ter plekke een onderzoek gedaan. De chauffeurs van beide vrachtwagens mogen van geluk spreken dat ze slechts met lichte verwondingen er van af zijn gekomen.