14 aanhoudingen tijdens WK voetbal in Arnhem - GelreNieuws        

14 aanhoudingen tijdens WK voetbal in Arnhem

Geplaatst op 19 juni 2014, om 14:11 uur

foto:ARNHEM – In het Arnhemse uitgaanscentrum heeft de politie woensdagavond in totaal 14 aanhoudingen verricht tijdens en na de uitzending van het WK voetbal. Het ging daarbij voor het merendeel om baldadigheid en belediging, maar ook voor het uitgeven van vals geld.

Op de Pauwstraat wilde rond 19.15 uur een 20-jarige Arnhemmer op de vuist met agenten. Pogingen om de man te kalmeren haalde niets uit waarop hij werd aangehouden. Zijn 17-jarige kamerdaad uit Zevenaar was het niet eens met de aanhouding en wilde ook het gevecht aangaan. Ook hij mocht mee naar het bureau.
Vals geld

Wat later, omstreeks 19.25 uur werd een 14-jarige Huissenaar opgepakt. Hij wilde bij een horecazaak op de Korenmarkt betalen met een vals briefje van 50 euro. De knaap viel door de mand en werd aan de politie overgedragen. Datzelfde overkwam een 16-jarige Arnhemmer, die de truc uit wilde halen op de Korenstraat. Op de Grote Oord werd ook een 17-jarige Arnhemmer opgepakt voor het uitgeven van vals geld.
Bier gooien

Een 27-jarige Arnhemmer werd rond 21.00 uur na wangedrag door agenten aangesproken. De man ontstak in woede en weigerde desgevraagd te vertrekken. Daarop werd hij aangehouden en vond hij het nodig agenten uit te schelden en met geweld te bedreigen. Ook verzet tegen arrestatie zal hem worden aangerekend. Kort daarop gooide een 43-jarige man uit Eerbeek bier naar agenten. De man moest mee naar het bureau en kreeg een boete.