Leegpompen lek schip gaat nog uren duren

Geplaatst op 22 juni 2014, om 15:52 uur

s_IMG-20140622-WA0025ZUTPHEN – Het leegpompen van het lekkende passagiersschip wat in de nacht van zaterdag op zondag is ontruimd in Zutphen, gaat nog uren duren. De brandweerwoordvoerder meldt dat het gat 1 bij 1 meter is.

Het passagiersschip Britannia aan de kade van de IJssel zaten zo’n 154 passagiers en zo’n 40 bemanningsleden. De bemanning was de boot aan het aanleggen toen passagiers rond middernacht een flinke dreun hoorde.  een Duitse passagier zegt ‘Ik bleef rustig en deed de deur van onze hut open. Toen zag ik dat er al 10 centimeter water in de gang stond. Binnen enkele minuten werd het zo veel, dat we nauwelijks meer de kans kregen om onze spullen te pakken.’

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

Uit het hele regio zijn pompen gehaald om het vele water weg te kunnen krijgen. Het is de bedoeling dat het schip vanavond door twee schepen wordt weggesleept.

Het scheepvaartverkeer was uren gestremd. Het water moest stabiel blijven voor de operatie. Rond 14.00 uur was er zoveel water uit het schip gepompt dat de stremming werd opgeheven.