200 mensen geëvacueerd van zinkend schip

Geplaatst op 22 juni 2014, om 05:33 uur

foto: Roland Heitink/Persbureau HeitinkZUTPHEN – Aan de IJsselkade in Zutphen is aan het begin van de nacht een passagiersschip met daarop bijna 200 personen geëvacueerd.

Hulpdiensten uit de hele regio kwamen ter plaatse om bij de ontruiming te helpen. Het schip raakte door nog onbekende oorzaak beschadigd en is deels gezonken. De personen die in het schip zaten zijn met bussen opgehaald en naar een sporthal in Zutphen gebracht. Het Rode Kruis zorgt voor zo’n tweehonderd veldbedden, dekens, kussens en hygienekits.

Veiligheidsregio Noord- en Oost Gelderland (VNOG) laat weten dat de opvarenden Oostenrijkse en Duitse senioren zijn. Naast de circa 154 passagiers waren zo’n 40 bemanningsleden aan boord van het vaartuig.

Het schip is ruim 110 meter lang en ligt voorlopig nog langs de kade. Robert Spijkerman van VNOG laat weten dat pompen uit de weide omtrek naar de kade is gehaald, om het water uit het schip te krijgen. De brandweer krijgt hulp van een berger bij het stabiliseren van het vaartuig. Hoelang het nog gaat duren is niet bekend. Tot die tijd is de IJssel in Zutphen gestremd.