Schoten gelost door de politie na snelkraak - GelreNieuws.nl

Schoten gelost door de politie na snelkraak

Geplaatst op 13 juni 2014, om 09:53 uur

foto:APELDOORN – De politie is een onderzoek gestart naar een ramkraak op supermarkt Albert Heijn aan de Talingweg in Apeldoorn op vrijdag vroeg in de ochtend. AH blijft in ieder geval tot 13.00 uur dicht.

De ramkraak werd iets na 05.00 uur gepleegd. De politie gaat er vanuit dat er drie personen bij betrokken zijn. Op het bewuste moment werd met een voertuig de pui geramd. Het is niet duidelijk of men met buit is vertrokken. Wel heeft men bij vertrek de auto in brand gestoken.

Getuigen zagen twee personen in een andere auto instappen en wegrijden. De politie werd onmiddellijk gebeld waarop een zoekactie werd gestart. Onder andere werd er een politiehelikopter helpen zoeken en een burgernetactie gestart. Even later zagen mensen in de Goudstraat in Apeldoorn drie personen uitstappen, die direct de politie waarschuwde. In die buurt kon de politie één persoon aanhouden; de andere twee zijn nog voortvluchtig. Daarbij werd door de politie enkele waarschuwingsschoten gelost.

De politie neemt deze zaak zeer serieus en is direct een opsporingsonderzoek gestart. Daarbij is het van groot belang dat getuigen zich direct melden bij de politie op 0900-8844.