Arrestaties na vechtpartij in Doesburg

Geplaatst op 10 juli 2014, om 15:26 uur

img_4810-2-brandweer-zutphenDOESBURG – De politie heeft woensdagnacht in Doesburg stevig moeten optreden na een vechtpartij op de Markt in Doesburg. Daarbij werden drie arrestaties verricht. Agenten zagen zich genoodzaakt met behulp van de wapenstok opdringerige omstanders op afstand te houden.

Omstreeks 01.30 uur ontstond er kennelijk onenigheid tussen enkele Doesburgers op straat, waarna een vechtpartij ontstond. Door het evenement ‘Doesburg binnenstebuiten’ waren er veel bezoekers op de been. Gewaarschuwde agenten wisten op aanwijzen van getuigen twee Doesburgers van 20 en 27 jaar aan te houden op de Meipoortstraat. Dat ging overigens gepaard met schoppen en slaan. Nadat beiden waren aangehouden sloeg een 52-jarige Doesburger (die naar zijn zeggen ook mishandeld was) een van de arrestanten in het gezicht. Daarop werd ook hij aangehouden.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

Ondertussen liepen de gemoederen op straat hoog op. Met toegesnelde collega’s uit Arnhem en onder gebruikmaking van de wapenstok wist de politie de rust op straat te herstellen. De drie aangehouden Doesburgers zitten nog vast.