Drie fietsers overvallen in Arnhem

Geplaatst op 10 juli 2014, om 15:57 uur

Politie logoARNHEM – Op de IJssellaan in Arnhem zijn in de vroege ochtend van donderdag drie mannen slachtoffer geworden van een gewelddadige straatroof. Een van hen is daarbij gewond geraakt en moest naar het ziekenhuis. Van de daders ontbreekt nog elk spoor. De politie zoekt getuigen.

De drie slachtoffers, twee Velpenaren van 25 en 26 jaar en een 20-jarige man uit Arnhem, reden omstreeks 03.30 uur op de fiets van Arnhem naar Velp. Net voor het viaduct onder de A12 haalden ze twee voetgangers in. Bij het passeren trok een van de voetgangers de 26-jarige van de fiets. De andere twee stopten om hun vriend bij te staan. Bij een schermutseling met het duo liep de 25-jarige een hoofdwond op. Onder dreiging van vermoedelijk onder meer een vuurwapen of iets wat daarop leek werden ze vervolgens beroofd. Daarbij werd onder meer een telefoon buitgemaakt.

Volgens de slachtoffers ging het om twee mannen van ongeveer 25 jaar met een Marokkaans uiterlijk. Beiden zouden ook bivakmutsen hebben gedragen. De slachtoffers zagen kans om weg te komen; het is niet bekend waar de daders zijn gebleven. De politie heeft nog vergeefs naar ze gezocht. De politie roept getuigen, die iets van het voorval hebben gezien of gehoord contact op te nemen met 0900-8844. Getuigen kunnen ook reageren via Meld Misdaad Anoniem op telefoonnummer 0800-7000.